Tuesday, 6 November 2012

ROMBONGAN I-MIROS

PLANETARIUM-->MASJID NEGARA-->MUZIUM KESENIAN ISLAM

Horey,ari nie g rombongan yg miros buat,dah lama rasaye x g tempat2 nie (last g masa lawatan sekolah menengah dulu..) 

PLANETARIUM NEGARA
Sgt2 excited nak g..Kami di beri penerangan mengenai fungsi,visi Planetarium Negara nie pastu kami di bawa naik ke bahagian pencerap bintang.Kat sini ade "teleskop" yang digunakan untuk tgk bulan,bintang tp masa kami melawat bahagian nie tgh dibaik pulih so teorg tgk gambar2 yg dah di "capture" jela tapi teleskopye masih ade.Selepas tgk teleskop nie,teorg ade acara bebas (leh la main2 sambil bgmbar dgn brg2 pameran..Kiteorg di bawak tgk wayang 2D,layan gakla tp ade org bdengkur (ops,sape tu..?)





 MASJID NEGARA
Emm,solat zohor dulu pastu lunch kat sini (Dah lama giler aku x jejak kaki ke masjid nie) Ops,rupa2ye ade sesi penerangan oleh salah seorang imam kat masjid negara nie,canggih seh dewan die..jom mkn,lapo2...


 MUZIUM KESENIAN ISLAM
Firstime masuk sini (mahal gak tiket rm10-tapi ditaja oleh I-MIROS)..Macam biasala,dalam muzium mesti byk barang2 sejarah tapi luas sgt muzium nie,kesian lak aku tgk mas (tgh pregnant) mesti die penat giler..Aku dan Hajar banyak kali gak la duduk,penat seh..Lupe nak bgth,byk barang tinggalan nabi muhammad dipamerkan di sini,mn dieorg dapat ekk..?



No comments:

Post a Comment